Meteen naar document
Dit is een Premium document. Sommige documenten op Studeersnel zijn Premium. Upgrade naar Premium om toegang te krijgen.

Adviesbrief project 3

Brief voor het project van de overheid geoefend in werkgroep 3
Vak

Project Financiële besluitvorming (BEmBM.PRJ2.V1415)

3 Documenten
Studenten deelden 3 documenten in dit vak
Universiteit

Windesheim

Studiejaar: 2019/2020
Geüpload door:
Anonieme student
Dit document is geüpload door een student, net als jij, die anoniem wil blijven.
Windesheim

Reacties

inloggen of registreren om een reactie te plaatsen.

Preview tekst

1. Het advies

Juridisch adviseurs Abc’tje

Haarlemmerstraat 1 1234 AB Zwolle

Mevrouw K. Bakker Libellenstraat 12 9876 ZO Hattem

Zwolle, 18 december 2019

Betreft: advies

Geachte mevrouw Bakker,

Naar aanleiding van het contact dat wij met elkaar gehad hebben, zal ik u in deze brief advies geven over de situatie rondom uw café in Hattem en alle betrokken incidenten daar omheen.

Relevante feiten U woont boven het café, in Hattem. U beschikt over de juiste ervaring en niet te min over de juiste papieren. Uw café is erg aantrekkelijk voor jongeren en toeristen, dit zorgt voor meer geluid in de wijk. De toezichthouder is langs geweest en toen zijn er een aantal dingen voorgevallen, u heeft een bierflesje kapotgeslagen op zijn hoofd en u heeft de toezichthouder bedreigt om het dubbelloops jachtgeweer van uw overleden man tegen hem te gebruiken. Dit allemaal is terug te vinden in het proces- verbaal dat is opgemaakt.

Juridische aspecten U de toezichthouder niet mogen bedreigen met het dubbelloops jachtgeweer, hiervoor zal u hoe dan ook een straf opgelegd krijgen. Dat u het bierflesje kapotgeslagen heeft op zijn hoofd kan op grond van art lid 1 Wetboek van Strafrecht Niet strafbaar is hij die een feit begaat, geboden door de noodzakelijke verdediging van eigen of eens anders lijf, eerbaarheid of goed tegen ogenblikkelijke, wederrechtelijke aanranding, rechtgezet worden.

Advies Ik adviseer u, om in beroep te gaan tegen de last onder bestuursdwang. U zult een brief moeten opstellen binnen het begunstigde termijn die de gemeente van Zwolle gegeven heeft. In de brief moet u zetten dat er niet naar u geluisterd hebben voor het opleggen van de bestuursdwang, de gemeente had u ook moeten aanhoren. Vanzelfsprekend kan ik u helpen bij de procedures.

Ik hoop dat ik u zo goed mogelijk heb kunnen helpen, mocht u toch met vragen zitten kunt u mij tijdens kantoortijden ( ma t/m vr 09.00-18) telefonisch bereiken op het nummer : 020-1234567, of per e-mail juridischadviseura@abctje.

Met vriendelijke groeten,

Juridisch adviseurs Abc’tje

Mevr. Bakker kan op welke wijzen een horecavergunning aanvragen ex artikel 26 lid 1 DHW. Stap 2 ontleden rechtsvraag 2 Rg: Er wordt een horecavergunning aangevraagd. Rv1: Een aanvraag om een vergunning als bedoeld in artikel 3 DHW Rv2a: Aanvraag wordt gesteld op een formulier Rv2b: Aanvraag wordt gesteld op een elektronisch informatiedrager. Rv3: Die door Onze Minister worden vastgesteld

Stap 3 beantwoording van rechtsvoorwaarde 2 Rv1: Mevr. Bakker beschikt al over de juiste papieren zoals aangegeven in artikel 3 DHW. Rv2a: Mevr. Bakker kan de vergunning via een formulier hebben aangevraagd dit is niet duidelijk. Rv2b: Mevr. Bakker kan de vergunning via een elektronische informatiedrager hebben aangevraagd dit is niet duidelijk Rv3: Onze Minister heeft de aanvraag al goedgekeurd aangezien mevr. Bakker al over de juiste formulieren beschikt. Stap 4 beantwoorden van rechtsvraag 2 Mevr. Bakker heeft een vergunning aangevraagd via een elektronische informatiedrager of een formulier op grond van artikel 26 lid 1 DHW.

Stap 1 rechtsvraag 3 Waar en/of bij wie kan mevr. Bakker een horecavergunning aanvragen ex artikel 3 lid 1 DHW. Stap 2 ontleden van de rechtsvraag 3 Rg: Er is sprake van een vergunningsplicht bij de burgemeester. Rv1a: Het is verboden zonder daartoe strekkende vergunning van de burgemeester het horecabedrijf uit te oefenen. Rv1b: Het is verboden zonder daartoe strekkende vergunning van de burgemeester het slijtersbedrijf uit te oefenen. Stap 3 beantwoorden rechtsvraag 3 Rv1a: Mevr. Bakker beschikt over de juiste formulieren om een horecacafé te openen. Rv1b: Mevr. Bakker heeft de intenties om een café te openen. Stap 4 beantwoorden van de rechtsvraag 3 Mevr. Bakker is in staat om een horecavergunning aan te vragen bij de burgermeester van Zwolle ex artikel 3 lid 1 DHW.

Stap 1 rechtsvraag 4 In welke gevallen moet mevr. Bakker een horecavergunning aanvragen ex artikel 8 lid 1, 3 en artikel 28 DHW. Stap 2 artikel 8, lid 1 DHW ontleden rechtsvraag 4 Rg: Sprake van een geldige aanvraag van een horecavergunning. Rv1a: Leidinggeven van een horecabedrijf. Rv1b: Leidinggeven van een slijtersbedrijf. Rv2: De leeftijd eenentwintig hebben bereikt. Rv3: In geen enig opzicht vertonen van slecht levensgedrag. Rv4: Niet onder curatele gesteld worden. Stap 2 artikel 8, lid 3 DHW Rg: Sprake van een geldige aanvraag van een horecavergunning. Rv1: Leidinggevenden beschikken over voldoende kennis met betrekking tot sociale hygiëne overeenkomstig bij algemene maatregel van bestuur te stellen eisen. Rv2: Leidinggevenden beschikken over voldoende inzicht met betrekking tot sociale hygiëne overeenkomstig bij algemene maatregel van bestuur te stellen eisen. Stap 2 artikel 28 DHW Rg: Een vergunning wordt verleend. Rv1: Geen van de weigeringsgronden aanwezig die aangegeven worden in artikel 27 DHW Stap 3 artikel 8, lid 1 DHW beantwoorden van het ontleden van rechtsvraag 4 Rv1a: Mevr. Bakker is zelf de leidinggevende vaan haar café Rv2: Uit de casus is niet te achterhalen hoe oud mevr. Bakker precies is, maar aangezien al getrouwd is geweest en jaren ervaring heeft in de horecasector gaan we ervan uit dat ze boven eenentwintig is. Rv3: Uit de casus is niet te achterhalen dat mevr. Bakker een slecht levensgedrag heeft. Rv4: Uit de casus is niet te achterhalen dat mevr. Bakker onder curatele staat. Stap 3 artikel 8, lid 3 DHW

Rv1: In het verleden heeft mevr. Bakker gewerkt in het café de Amsterdamse Jordaan daar vandaan heeft ze kennis tot sociale hygiëne opgedaan. Rv2: De ervaring die mevr. Bakker heeft opgedaan in café de Amsterdamse Jordaan verklaart dat ze voldoende inzicht heeft. Stap 3 artikel 28 DHW Rv1: Uit de casus is te zien dat mevr. Bakker met geen van in de opgenoemde voorwaarde van artikel 27 DHW in aanmerking komt. Stap 4 beantwoorden van rechtsvraag 4 Mevr. Bakker voldoet aan de voorwaarde van artikel 8 lid 1, 3 en 28 DHW en is daarom in staat om een horecavergunning te verkrijgen 1.

1 Visscher 2019, p-77.

Was dit document nuttig?
Dit is een Premium document. Sommige documenten op Studeersnel zijn Premium. Upgrade naar Premium om toegang te krijgen.

Adviesbrief project 3

Vak: Project Financiële besluitvorming (BEmBM.PRJ2.V1415)

3 Documenten
Studenten deelden 3 documenten in dit vak

Universiteit: Windesheim

Was dit document nuttig?

Dit is een preview

Wil je onbeperkt toegang? Word Premium en krijg toegang tot alle 5 pagina's
  • Toegang tot alle documenten

  • Onbeperkt downloaden

  • Hogere cijfers halen

Uploaden

Deel jouw documenten voor gratis toegang

Ben je al Premium?
1. Het advies
Juridisch adviseurs Abc’tje
Haarlemmerstraat 1
1234 AB Zwolle
Mevrouw K. Bakker
Libellenstraat 12
9876 ZO Hattem
Zwolle, 18 december 2019
Betreft: advies
Geachte mevrouw Bakker,
Naar aanleiding van het contact dat wij met elkaar gehad hebben, zal ik u in deze brief advies geven
over de situatie rondom uw café in Hattem en alle betrokken incidenten daar omheen.
Relevante feiten
U woont boven het café, in Hattem. U beschikt over de juiste ervaring en niet te min over de juiste
papieren. Uw café is erg aantrekkelijk voor jongeren en toeristen, dit zorgt voor meer geluid in de wijk.
De toezichthouder is langs geweest en toen zijn er een aantal dingen voorgevallen, u heeft een
bierflesje kapotgeslagen op zijn hoofd en u heeft de toezichthouder bedreigt om het dubbelloops
jachtgeweer van uw overleden man tegen hem te gebruiken. Dit allemaal is terug te vinden in het
proces- verbaal dat is opgemaakt.
Juridische aspecten
U de toezichthouder niet mogen bedreigen met het dubbelloops jachtgeweer, hiervoor zal u hoe dan
ook een straf opgelegd krijgen. Dat u het bierflesje kapotgeslagen heeft op zijn hoofd kan op grond
van art.41 lid 1 Wetboek van Strafrecht Niet strafbaar is hij die een feit begaat, geboden door de
noodzakelijke verdediging van eigen of eens anders lijf, eerbaarheid of goed tegen ogenblikkelijke,
wederrechtelijke aanranding, rechtgezet worden.
Advies
Ik adviseer u, om in beroep te gaan tegen de last onder bestuursdwang. U zult een brief moeten
opstellen binnen het begunstigde termijn die de gemeente van Zwolle gegeven heeft. In de brief moet
u zetten dat er niet naar u geluisterd hebben voor het opleggen van de bestuursdwang, de gemeente
had u ook moeten aanhoren.
Vanzelfsprekend kan ik u helpen bij de procedures.
Ik hoop dat ik u zo goed mogelijk heb kunnen helpen, mocht u toch met vragen zitten kunt u mij
tijdens kantoortijden ( ma t/m vr 09.00-18.00) telefonisch bereiken op het nummer : 020-1234567, of
per e-mail juridischadviseura@abctje.com .
Met vriendelijke groeten,
Juridisch adviseurs Abc’tje

Waarom is deze pagina onscherp?

Dit is een Premium document. Word Premium om het volledige document te kunnen lezen.